Dan općine Čepin obilježili su jučer svečano mještani najveće hrvatske općine. Višednevna proslava počela je otvaranjem radova na Trgu palih branitelja u Čepinskim Martincima, potom odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja.

Na svečanom prijmu u Hrvatskom domu Čepin načelnik Dražen Tonkovac zahvalio je sumještanima na ukazanom povjerenju za još jedan mandat i uručio nagrade. Ove godine nagrade su primili, učenici Karla Hartmann iz Osnovne škole Vladimir Nazor i Natali Jukić iz Osnovne škole Miroslava Krleže, a Tonkovac je iskoristio priliku pohvaliti uspjehe mnogih na području sporta, kulture i drugih područja s kojima se Čepin ponosi, a dodijelio je nagrade i Nogometnom klubu Čepin, Šahovskom klubu Čepin, Zlatku Jelušeku, poduzetniku iz Beketinaca te dobrom duhu Čepina Jordanu Kukavici, svima u Čepinu znanom po nadimku Tuta za angažman u zajednici.

Nazočili su bili brojni gosti iz javnog i političkog života, a Tonkovac je među njima pozdravio i Antuna Blaževića, izaslanika ministra hrvatskih branitelja, predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zvonka Pongraca, predsjednika Udruge veterana Vojne policije Stipu Modrića, gospodarstvenike…

Prigodan program su nastupom uljepšali zbor Udruge umirovljenika i KUD Ivan Kapistran Adamović. Obilježavanje Dana općine nastavilo se proslavom crkvenog goda u nedjelju u 9.30 sati kada su ulicama prošli građani u mimohodu od Općine do crkve Presvetog Trojstva gdje je bila služena misa u 10 sati.
D. Pejić

Fotogaleriju pogledajte ovdje – FOTO Obilježen dan općine Čepin