Program obilježavanja počeo je u petak, 20. svibnja 2016.g. otvaranjem Spomen sobe palim braniteljima u Domovinskom ratu (K. Zvonimira 70 – zgrada stare općine), nadamo se i želja nam je da ovaj prostor ne bude samo memorijalni nego i mjesto gdje će mladi doznati istinu o Domovinskom ratu.

Nedugo potom posjetili smo novouređene prostore bivšeg Sveučilišta (K. Zvonimira 96) i uvjerili se kako Čepin ima Knjižnicu s kojim se s pravom možemo ponositi.

U 12,00 sati položili su se vijenci i zapalile svijeće na spomen obilježju Poginulih branitelja u domovinskom ratu, a potom u Hrvatskom domu uz obraćanje općinskog načelnika Dražena Tonkovca i visokih uzvanika podijelila su se priznanja najzaslužnijima; najboljim učenicima čepinskih osnovnih škola, Boćarskom klubu Čepin i gospodinu Marku Pipuniću. Nakon prijema održan je prigodni domjenak.

U nedjelju, 22. Svibnja s početkom u 9,30 krenula je povorka ispred zgrade Općine na čelu koje su čepinski vatrogasci nosili svečanu općinsku zastavu. U pratnji je crkveni zbor pod vodstvom župnika Anđelka Cindorja, općinsko čelništvo, veterani iz Domovinskog rata, članovi KUD-a Ivan Kapistran Adamović, članovi udruga i sumještani. Svečana misa u crkvi Presvetog Trojstva počela je u 10,00 sati, a nakon nje na prostoru pored Crkve čepinski KUD izveo je kratki program.

Pogledajte galeriju fotografija ovdje.