Lovački dom u Čepinu je od samog svog postanka bio ne samo lovački; koristili su ga brojni sumještani za svoje potrebe, a jedno vrijeme služio je i kao đačka kuhinja OŠ “Vladimir Nazor“ Čepin. Godine su učinile svoje (sagrađen je ’50-ih godina prošlog stoljeća), u nekoliko navrata bio je izložen devastaciji, te je bilo nužno temeljito ga obnoviti, ukoliko se željela održati njegova funkcionalnost.

Izrađena je projektna dokumentacija (B. P. Consalting) i projekt rekonstrukcije nominiran je na Fond zaštite okoliša RH. Treba reći da je rekonstrukcija ovog objekta omogućena potporom nadležnog ministarstva, i sredstvima općine Čepin. Radovi su trajali šest mjeseci, a glavni izvođač bila je tvrtka Turkalj Meister. Nadzor radova obavio je B. P. Consalting Čepin, vodilo se računa o energetskoj učinkovitosti, te se za sustav grijanja koriste peleti.

U prostore Lovačkog doma smjestili smo dvije vrijedne udruge: Lovačko društvo Čepin i Likovnu udrugu Čepin, a naravno da će se prostor i dalje koristiti i za ostale potrebe zajednice. Okoliš Doma dobio je novu vrijednost uređenjem dječjeg igrališta u njegovu dvorištu, te ovom prigodom zahvaljujemo udruzi Rame uz rame iz Čepina koja je bila nositelj ovog vrijednog projekta.

Želja nam je da ovaj naša Lovački dom postane simbol i putokaz novog, bogatijeg i kvalitetnijeg društvenog života, te da naše mjesto i općinu u svakom pogledu obogati!