Veliko srce i marljiv dugogodišnji rad nadomjestili neadekvatne uvjete u kojima naše odbojkašice treniraju, a vitrine OŠ Miroslava Krleže bogatije su za još jedno odličje i to ono najsjajnije. Naime, sada već vrlo bogatoj kolekciji pehara i sportskih odličja 18. svibnja 2011. ove godine, naše odbojkašice dodale su još jedan osvojivši 1. mjesto na Državnom natjecanju osnovnoškolskih športskih klubova.

Odbojkašice su primljene na mali domjenak i u općinu Čepin gdje ih je pozdravio i sa prigodnim riječima pohvalio Donačelnik općine Čepin Boris Crnković i tajnik Željko Mamić. Tom prigodom odbojkašice su dobile primjerke monografije Čepina kao poklon od općine Čepin i mali znak pažnje za veliki trud i zalaganje.

Ovogodišnje završno natjecanje održano je od 16. do 18. svibnja u Splitsko–dalmatinskoj županiji, a natjecalo se ukupno šest ekipa, najboljih iz svojih regija. U vrlo jakoj konkurenciji, gdje su se posebno istaknule ekipe OŠ iz Poreča i Sinja, naše djevojčice su, zahvaljujući velikoj borbenosti i iskustvu s prošlogodišnjeg Državnog natjecanja, te pod stručnim vodstvom profesora Ivana Pospišila, osvojile najviše državno odličje. Svi učenici i radnici škole ponosni su na rezultate svojih sportašica i njihovog trenera, koje su na ovom natjecanju predstavljale ne samo Osnovnu školu Miroslava Krleže, već i svoje mjesto Čepin, grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i regiju Slavonije i Baranje.

Dobar rezultat dao se naslutiti već u prednatjecanjima kroz koja su mlade odbojkašice prošle bez izgubljenog seta.Uspjeh je još veći uzme li se u obzir da se radi o odličnim učenicama koje se ističu u svim školskim aktivnostima Medalje za osvojeno 1. mjesto primile su: Antonija Volmut, Ema Kolarić, Ema Pavičić i Tijana Vodopija, učenice 8. Razreda; Maria Batrnek i Mia Vidović, učenice 7. Razreda; Dea Volmut, Matea Žeravica i Vanesa Šokman, učenice 6. razreda i Katarina Pavičić, Anđelina Stojnić i Matea Antunović, učenice 5. razreda.

Ovo je i prigoda istaknuti da to nije jedini sportski trofej za ovu školu. Dobro je poznato da je naša škola prvak države u malom nogometu za 1966. godinu, odbojke za djevojčice 1976. i atletike za djevojčice 2001. godine. Ako tome dodamo više osvojenih drugih i trećih mjesta u posljednjih dvadesetak godina, onda s pravom možemo reći da se u našoj školi stručno i kvalitetno radi s mladim talentima.