Za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom korona virusa, u lipnju ove godine, svim poduzetnicima i obrtnicima koji imaju registrirano sjedište na području Općine Čepin i zapošljavaju djelatnike koji imaju prebivalište na njezinu području, Općina Čepin odlukom Općinskog vijeća osigurala je potpore kako bi se održala likvidnost te zadržala postojeća radna mjesta. Poslodavcima je tako osigurana potpora za djelatnike koji imaju prebivalište na području Općine Čepin za razliku između bruto plaće i iznosa koji im je isplatio Hrvatski zavod za zapošljavanje. Dakle, Općina poduzetnicima i obrtnicima isplaćuje razliku između potpore HZZ-a i punog iznosa bruto plaće koju je pojedini radnik imao prije pandemije. Radniku je, zahvaljujući tome, plaća ostala ista. Po ovoj mjeri Općina Čepin je jedinstvena na razini cijele države. Nadalje, osigurana je potpora za plaćanje komunalne naknade, potpora za zakup javne površine do 31. prosinca ove godine te potpora za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Čepin za dva mjeseca.

Kako je odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske pojedinim djelatnostima ponovo obustavljen rad, počevši od 28. studenog 2020. godine, Općina Čepin donijela je nove mjere. Naime, poduzetnicima i obrtnicima koji imaju registrirano sjedište na području općine Čepin, koji imaju otvorenu podružnicu na području općine Čepin te zapošljavaju djelatnike koji imaju prebivalište na području Općine i koji djelatnost obavljaju kod poslodavca na području općine Čepin i tijekom ove obustave obavljanja djelatnosti omogućuje se:

• potpora za djelatnike koji i maju prebivalište na području općine i koji djelatnost obavljaju kod poslodavca na području općine Čepin, za isplaćenu razliku u bruto plaći od isplaćenog iznosa od strane HZZ-a, prema ugovorima sklopljenim s HZZ-om, potpora za plaćanje komunalne naknade

• potpora za plaćanje komunalne naknade

• potpora za zakup javne površine

• potpora za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Čepin

Ove potpore omogućuju se za cijelo vrijeme obustave rada.
Također, poduzetnicima, obrtnicima i udrugama kojima je odlukama Stožera civilne zaštite obustavljen rad, omogućuje se bespovratna jednokratna potpora u iznosu od 10.000,00 kuna.
I ove mjere donesene su kako bi se održala likvidnost te kako bi se zadržala postojeća radna mjesta subjekata na području općine Čepin u djelatnostima pogođenima korona virusom.