U subotu, 19. listopada 2013. godine, u 19:00 sati, u prepunom Hrvatskom domu, održan je 3. Susret pjesnika Čepin 2013., u organizaciji Radionice pjesnika Udruge „Zanatlija“ Čepin i Centra za kulturu Čepin, pod pokroviteljstvom Općine Čepin i Osječko-baranjske županije.

Programu su prisustvovali predstavnici Osječko-baranjske županije, donačelnici Općine Čepin, djelatnici Centra za kulturu Čepin, nastavnici i učenici dviju čepinskih osnovnih škola, predstavnici raznih čepinskih udruga i istaknuti pojedinci, kao i gosti pjesnici, sudionici programa.

Promovirana je druga zajednička zbirka pjesama „Slavonijo, dugujem ti dušu“ kojoj je predgovor napisala Zdenka Kordić, prof., umirovljena djelatnica OŠ Miroslava Krleže. Pročitan je nekrolog preminuloj pjesnikinji Ivanki Manojlović, čije su pjesme objavljene u ovoj zbirci. U zbirci su ukoričene pjesme Franje Kopeckog, Stjepana Kokića, Ivana Benka, Dubravke Ložnjak, Milenka Vasiljevića-Čike, Zorislava Vidakovića-Šokca, učenika OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vladimir Nazor Čepin, Čepinca u Americi Stjepana Susa Erdeka, Andreje Matasović, Ivice Barića, Branka Zetovića, Darka Kovačevića, Andrije-Vlade Ferića, Larise Janičev-Stojanović, Marijana Jovičića, Marka Novoselića, Vesne Čurković, Marina Skelca, Jelene Nemanić, Tatjane Ilić, Evice Razbušek, Marije Tintor i Marije Kenjerić. Većina je autora imala prigodu i pročitati svoje stihove. Posebna je gošća Marija Lovrić stigla preko granice, iz Novog Sada te darivala svoje knjige za djecu Knjižnici Centra za kulturu Čepin i knjižnicama čepinskih osnovnih škola, kao i organizatoru Franji Kopeckom i radionici pjesnika udruge „Zanatlija“ Čepin.

Svojih su pet minuta na pozornici dobili i gosti, pjesnici iz Andrijaševaca, Babine Grede, književne udruge „Vers“ iz Belišća, udruga za dijalog i nenasilje iz Bistrinaca i Berka, Društva pisaca i pjesnika iz Cerne, „Sv. Mihovila“ iz Drenovaca, književnog kluba August Harambašić iz Donjeg Miholjca, udruge „Sv. Mihovil“ iz Donjeg Miholjca, „Riječi ravnice“ iz Đakova, pjesnici iz Đurđenovca, Feričanaca, Golinaca, udruge Tin Ujević iz Gunje, Lovasa, društva pjesnika Antun Ivanošić iz Osijeka, pjesnici iz Rešetara i Slavonskog Broda, poete iz Valpova, poezijskog albuma „Dvorac“ iz Vrbanje, udruge umjetnika Vjekoslav Majer iz Zagreba, udruge umjetnika Tin Ujević iz Zagreba, Ivan Šipek iz Belog Manastira, Jozo Bogdanović iz Narda, Jozo Flegar iz Našica, Vlado Đurđević, Zlata Dasović, Silvija Butrović, Petar Malbaša i Nada Maletić.

Gosti su mogli razgledati izložbu slika Stjepana Domjanovića, člana likovne udruge „Klas“ Čepin.

Program su glazbeno-plesno začinili članovi KUD-a „Čepinski Martinci“ te je druženje nastavljeno i nakon trosatnog programa.

Opisanu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Prenosimo sa Czk-Cepin.hr