U ovo proljetno, korizmeno vrijeme, kada se polagano pripremamo za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, naše smo najmlađe razveselili kazališnom predstavom „Audicija za uskrsnog zeca“ u produkciji kazališne družine „Putujuće kazalište“ iz Osijeka.Read More

Predstava je odigrana u ponedjeljak, 24. ožujka, u 9:50 u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Čepin, u 11:30 u Područnoj školi Briješće, a u srijedu, 26. ožujka, u predstavi su uživala dječica Dječjeg vrtića  Zvončić Čepin u 10:15, u 11:30 učenici jutarnje smjene Osnovne škole Miroslava Krleže Čepin, a u 13:00 sati učenici popodnevne smjene iste škole.

Izvorni tekst Željke Horvat-Vukelja adaptirali su, režirali i predstavu odigrali: Bjanka Kalić, Zorica Petnjarić-Kalić i Dario Hak, a glazbu je priredio Goran Matijašević. Bjanka Kalić se pojavljuje u ulozi tajnice Barbare Mrkvić, Dario Hak glumi uskrsnog zeca i klauna Joška, a Zorica Petnjarić-Kalić je utjelovila majstora sveznalicu i zubaricu.

Zabavna i poučna, u trajanju od 40-ak minuta s puno glazbe i komičnih situacija, predstava je namijenjena najmlađoj publici starosti 3-10 godina. Uoči uskrsnih blagdana, zeko zbog zubobolje nije u mogućnosti odnijeti  djeci pisanice. Njegova pomoćnica Barbara Mrkvić, raspisuje audiciju, natječaj kojim se traži zamjena za uskrsnog zeca do njegova  povratka s bolovanja. Na intervju se javljaju brojni kandidati , ali nitko od njih ne ispunjava uvjete za obavljanje tog teškog  i vrlo zahtjevnog  posla…

Predstava je interaktivnog karaktera: uz pomoć djece rješavaju se svi problemi i pisanice stižu na vrijeme djeci, a cilj predstave  je ukazati na moralne vrijednosti te potaknuti senzibilnost prema drugima. Čepinska su djeca zainteresirano pratila radnju i pokazala glumački dar sudjelujući u samoj predstavi. Atmosferu prenosimo u fotogaleriji koju možete pogledati ovdje.