U Čepinskim Martincima je održana peta zaredom Kukuruzijada. To je tradicionalna manifestacija koja se održava na otvorenom, u samom središtu mjesta, a glavni „glumac“ manifestacije je kukuruz.

Našim posjetiteljima potpuno besplatno darujemo degustacije kuhanog, pečenog kukuruza, proje, raznih kolača, kruhova, peciva, žganaca, kokica i svega što se može napraviti od kukuruznog brašna i kukuruza. Tako smo željeli privući veći broj posjetitelja te ih upoznati s našim malim mjestom te radom našeg društva. To se pokazalo dobrom odlukom jer evo, iz godine u godinu, naša manifestacija privlači sve više ljudi. Prošle godine bilo je više od tisuću posjetitelja, što je jako velik broj za naše mjesto koje ima oko 650 stanovnika – kaže Dubravka Sudar.

U gastronomskom dijelu gosti su uživali i u šaranu u rašljama, kobasicama, langošicama te domaćem grahu. Za najmlađe pripremljen je ekovrtuljak u košarama za kukuruz, te drvene puške na zrno kukuruza koje su potpuno oduševile djecu prošle i ove godine jer su bila iznenađena kako se dobro može zabaviti s tako jednostavnom igračkom za koju “municije” u slavonskim selima i seljačkim poljima ima napretek.

ZABAVA UZ FOLKLORAŠE I TAMBURAŠE
U folklornom dijelu manifestacije, koja počinje od 18 sati, ove godine Martinčanima je u goste došao KUD Pitomačanka, Pitomača, KUD Šandor Petefi, općina Erdut, GA Požega, Požega, KUD Vesela Šokadija, Gundinci, te samičari Franjo Verić, Mato Ličanin i Marko Nosić. U zabavnom dijelu, nakon folklornog programa, posjetiteljima je svirao Tamburaški sastav Šokci.

Dubravka Sudar poziva sve koji se žele zabaviti da im se pridruže i sljedeće godine na njihovoj manifestaciji jer su svi dobrodošli.

Glas Slavonije – D. Pejić