U subotu, 12. travnja 2014. godine na prostoru Kolođvara dvije susjedne općine (Čepin i Antunovac) u koordinaciji s Hrvatskim restauratorskim zavodom, restauratorski odjel Osijek izvele su pripremne radove u cilju boljeg vrednovanja i očuvanja kulturne baštine.

Na javni poziv odazvali su se članovi čepinskih udruga: Udruga oženjenih muškaraca, KUD Ivan Kapistran Adamović Čepin, mladi HSS-a Čepin, te pojedinci. Akciju su potaknuli i aktivno uzeli učešća općinski načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac i njegov zamjenik Ivan Žeravica; ispred općine Antunovac sudjelovala je zamjenica načelnika Nataša Tramišak, kao i brojni mještani Antunovca/Ivanovca…

Članovi Udruge oženjenih muškaraca iz Čepina skuhali su grah za sve sudionike, a atmosfera je bila izvrsna. Posebna zahvala našem sumještaninu Slavku Koprivnjak, predstavniku tvrtke Husqvarna koji je svojim radom uz angažman radnih strojeva značajno doprinio uređenju te obećao pomoć i u većem obimu za jednu od slijedećih akcija.

Nastavit će se aktivnosti na uređenju i zaštiti, uz poziv da se na slijedeću akciju odazovu i drugi sumještani, a o točnom vremenu radova bit će te obaviješteni na ovim stranicama.

Pogledajte foto galeriju s akcije ovdje.