Danas je u prostorijama općine Čepin u 15:00 sati održana sjednica Stožera civilne zaštite općine Čepin na kojem su donešene upute i odluke od javnog interesa te se u nastavku nalaze najnovije informacije i preporuke vezane uz zaštitu pučanstva.

Temeljem članka 10. Poslovnika o radu Stožera civilne zaštite Općine Čepin Čepin („Službeni glasnik Općine Čepin“, broj 14/16. 15/16.), Stožer civilne zaštite Općine Čepin na svojoj 1. Sjednici održanoj dana 16. ožujka 2020. godine, donio je slijedeće odluke:

 1. Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi mještani da kontakte sa zdravstvenim djelatnicima, osim u hitnim slučajevima, prvenstveno obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte.
 2. Upućuju se svi mještani koji imaju saznanja  o osobama u samoizolaciji ili o osobama koje su pristigle iz država u kojima je potvrđena prisutnost zaraze Corona virusom (COVID-19), a slobodno se kreću na području općine Čepin, da isto dojave u Policijsku postaju Čepin na brojeve telefona: 382-000 ili 238-639 ili u Županijski centar 112.
 3. Zabranjuju se održavanja svih kulturnih, zabavnih ili drugih događanja koja podrazumijevaju okupljanja većeg broja osoba u svim zatvorenim prostorima u vlasništvu Općine Čepin na području cijele općine, osim za potrebe rada Stožera civilne zaštite i tijela Općine Čepin (uključujući društvene domove, prostorije DVD-ova, sportske objekte i sl.).
 4. Obustavljaju se sva veća okupljanja, kulturna i zabavna događanja, sportski susreti kao i treninzi sportaša, kako na otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima na području općine Čepin.
 5. Preporuča se mještanima da izbjegavaju sva veća okupljanja kako u privatnim objektima tako i sakralnim objektima na području općine.
 6. Rad općinske uprave Općine Čepin prilagođava se trenutnoj situaciji te se pružanje administrativnih i ostalih usluga službe općinske uprave organizira na način da se svi radni zadaci djelatnika općinske uprave sa strankama obavljaju prioritetno telefonski ili putem elektroničke pošte. Mještanima su na raspolaganju slijedeći brojevi telefona općinske uprave:
 • Centrala 381-166, 381-230
 • Računovodstvo 381-233
 • Blagajna 381-811
 • Komunalni odjel 381-232

kao i adresa elektroničke pošte opcina@cepin.hr

 1. U društvima Komunalac-Čepin d.o.o. i Urednost d.o.o. Čepin uvodi se privremena obustava neposrednog rada sa strankama (blagajna, dimnjačarske usluge, osim po pozivu u hitnim slučajevima), dok se djelatnici koji obavljaju poslove održavanja javnih površina upućuju da minimaliziraju kontakte s drugim osobama te primjenjuju pravilno korištenje zaštitnih i dezinfekcijskih sredstava. Preporuča se da se sahrane obavljaju u užem krugu obitelji.
 2. Djelatnice zaposlene u sklopu projekta „Zaželi bolji život u općini Čepin“ upućuju se da minimaliziraju kontakt s korisnicima programa te svakako koriste zaštitna i dezinfekcijska sredstva pri obavljanju djelatnosti te se upućuju da za korisnike programa istima pruže uslugu nabavke lijekova i namirnica, a od ostalih poslova do daljnjega da se suzdrže. Pozivaju se svi mještani općine Čepin da ukoliko posjeduju saznanja o domaćinstvima koja nisu obuhvaćena programom „Zaželi“ ili su ista pod mjerama samoizolacije, a nemaju mogućnost nabavke nužnih namirnica ili lijekova da se o istom obrate Općini Čepin, na telefonski broj 091 562 8552, gđa Vesni Barišić.
 3. Za sve posjetitelje Knjižnice u sklopu Centra za kulturu Čepin zatvara se rad čitaonice, a rad Knjižnice u navedenom razdoblju bit će organiziran na način da se naručivanje i povrat knjiga dogovara telefonski s djelatnicima ove ustanove.
 4. U Centru za kulturu Čepin otkazuju se sva kulturna i zabavna događanja te druge manifestacije.
 5. Apelira se na sve poslodavce koji djeluju na području općine Čepin da na adekvatan način vode brigu o zaštiti svojih djelatnika kao i da svoje tekuće poslovanje prilagode trenutnoj situaciji.

Sve donesene odluke stupaju na snagu dana 16. ožujka 2020. godine.