“Stigli smo do kraja ovog projekta, kojega je bilo zadovoljstvo provoditi, a budući da je trajao čak 2 godine, mnoge starije osobe s područja naše općine su imale priliku sudjelovati u brojnim aktivnostima. Kroz projekt je prošlo ukupno 108 korisnika, a u svemu tome, posebno treba čestitati našem projektnom timu – Mandi Kozić, Ines Milas, Alenu Lioviću i vozaču Željku Maroševiću, koji su svojim radom i trudom realizirali sve aktivnosti”, rekla je ispred Općine Čepin Marica Beraković iz Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost, na početku završne konferencije projekta Zajedno u zajednici.

U dobrom društvu vrijeme je proletjelo

Prezentaciju kao osvrt na sve provedene aktivnosti održao je u ispunjenom Centru za kulturu Alen Liović, koji je inače bio zadužen za sportske aktivnosti s kojima je korisnike osvijestio o važnosti tjelovježbe za poboljšanje kvalitete života.

“Svaka lijepa priča, pa tako i ova, dođe do kraja, ali kad ste u dobrom društvu vrijeme leti, pa nije ni čudo što je nama dvije godine tako brzo prošlo. Stoga bih htio u ime cijelog svog tima zahvaliti svakoj osobi koja je bila dio našeg projekta, jer smo zajedno stvarali nezaboravne uspomene”, naglasio je na kraju Alen Liović, ujedno pozivajući korisnike da podijele svoja iskustva.

Iskustva korisnika i vrijednost prijevoza kombijem

Tako je pred publiku došla i Marija Batrnek, koja je također zahvalila na lijepo provedenom vremenu: “Korisnica sam ovog projekta od samog početka i kad bi se ovako nešto opet ponovilo, ja bih opet bila prva na šlinjagnju, vezenju, kartanju i tjelovježbi”. Njoj se pridružila i Svjetlana Stanković iz Čokadinaca, koja je u ime korisnika iz Čepinskih Martinaca ukazala koliko im teško pada kraj projekta, budući da im je prijevoz kombijem neizmjerno značio.

Nakon prezentacije rezultata projekta, uslijedio je prigodan domjenak uz veselo druženje, gdje se, unatoč sjeti zbog završetka aktivnosti, još jednom zaplesalo kolo i zapjevalo – kako bi sve bilo zaokruženo u veselom tonu, baš kao što je prije 2 godine i počelo na projektu Zajedno u zajednici u općini Čepin.