U Čepinu je održano 14. Čepinsko čijalo koje je ove godine nadmašilo sva očekivanja. Od organizacije i izvedbe do kvalitete scenskog nastupa članova KUD Ivan Kapistran Adamović ovogodišnje Čepinsko čijalo je bilo zaista na razini iznimno kvalitetne manifestacije koja je bila zanimljiva, zabavna i svakako je trajala rekli bismo samo sat i pol, dakle prekratko.

Domaćini čika Jozo i teta Milka su u uvodnom dijelu komičnim dijalogom prošli kroz svakodnevne teme gdje se čika Jozo žalio kako teta Milka previše “lajka” na Facebook-u a premalo se brine za kuću i svakodnevne poslove na što teta Milka kaže kako eto baš je pozvala druge na čijalo kako bi se zabavile ali i napravile posla iščijale perje. Čijalom kao običajem čijanja perja članovi KUD-a su prikazali očuvanje običaja koji nije više dio naše svakodnevice, čijanje perja radi spremanja štafira budućoj mladenki.

KUD Ivan Kapistran Adamović broji 115 članova i svi su bili angažirani u organizaciji ovoga Čijala. Na scenskom nastupu su sudjelovale sekcije tamburaša, dječja plesna sekcija i odrasla plesna sekcija, ukupno oko 100 članova. Pjevale su se slavonske pjesme i plesovi, a novost koja je značajno podigla kvalitetu ovogodišnjeg “Čijala” jesu recitacije hrvatsko slavonske narodne lirike gdje su mnogi članovi uz prigodu koreografiju i postavljenu scenu radili odlične recitacije i time obogatili ovogodišnju manifestaciju.

Kako bi tradicija bila u potpunosti očuvana, članovi KUD-a su počastili goste sa pucavicama, masti kruha i paprike te kuhanim kukuruzom, tradicionalnim gastronomskim delicijama.

Pokrovitelji ove manifestacije su Općina Čepin i DVD Čepin.