Stipendije Općine Čepin dodjeljuju se već desetu godinu zaredom. Dodjeljuju se izvrsnim studentima, sportašima i invalidima. Stipendije za deficitarna zanimanja, te za STEM područja znanosti (u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti te studijskim programima kojima se stječe akademski odnosno stručni naziv prvostupnik informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije) uvedene su 2019. godine.

Ovisno o kategoriji, visina stipendije iznosi 80,00 ili 110,00 eura po učeniku, odnosno studentu.

Općina je tako 11. listopada ove godine raspisala Natječaj za dodjelu stipendija za tekuću školsku odnosno akademsku godinu 2023/2024., za ukupno 29 stipendija u sljedećim kategorijama: učenici srednjih škola, studenti, učenici srednjih škola i studenti sportaši, učenici srednjih škola i studenti invalidi, učenici srednjih škola i studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja (9 učenika i 3 studenta) te studenti koji se obrazuju za STEM zanimanja.

Cilj radi kojeg su uvedene stipendije za deficitarna zanimanja – potaknuti i usmjeriti učenike i studente prema obrazovanju za zanimanja kojih nedostaje i, kako je rekao načelnik Tonkovac, bez kojih društvo neće moći funkcionirati, polako se ostvaruje te se tako od prve godine kad su uvedene stipendije za deficitarna zanimanja, broj stipendija polako, ali kontinuirano povećava.

Ono čime se Općina Čepin može pohvaliti je podatak da je u akademskoj godini 2021./2022. bila među deset općina iz kojih je došao najveći broj studenata – njih 375, te da je među vodećima po trendu izdvojenih sredstava za stipendije – 2021. godine Općina Čepin je među deset najboljih hrvatskih općina u području izdvajanja za stipendije i školarine.