Nedavno smo i sami na žalost bili svjedoci nepredvidivosti i snazi prirodnih sila; elementarnoj nepogodi koja je nažalost pogodila i područje općine Čepin. Ovakvi trenutci su i prilika da se pokaže veliko srce, odnosno da se pomogne onima koji su više stradali od nas samih:

Općinski načelnik Dražen Tonkovac i njegov zamjenik Robert Periša, osim što su donjeli odluku da se pomogne u sanaciji objekata socijalno ugroženim osobama s područja općine Čepin, odlučili su donirati 30.000,00 kuna za pomoć pri sanaciji pedijatrijskog odjela Kliničkog bolničkog centra Osijek. Sredstva su dodijeljena s proračunske pozicije: Proračunska pričuva općinskog načelnika.

Ovih dana su upućeni brojni pozivi za pomoć pri sanaciji milijunske štete koja je nastala na KBC Osijek, a kako je Čepin uvijek pomagao kod je to bilo potrebno (poplava u Posavini, migranti i sl.), razmotrile su se mogućnosti i odlučilo se pomoći novčanom doznakom koja je mala u odnosu na veličinu štete, ali je nemala u odnosu na potrebe koje se financiraju iz proračuna općine Čepin, a koje se kontinuirano povećavaju, nažalost ponekad se događaju i ovakve nepredviđene okolnosti.

Nažalost nerijetko i brojni mali Čepinci imaju potrebu za liječenjem na odjelima osječke pedijatrije, nadamo se da smo ovim činom pomogli da im se čim prije osiguraju uvjeti primjereni dvadeset prvom stoljeću, a da će im boravak biti ugodniji i što kraći.

Osim ove donacije, prošle godine kroz organizirani humanitarni nogometni turnir “Za slavonske palčiće” prikupljeno je 50 000 kuna. Prikupljena sredstva su se donirala Klinici za pedijatriju, Klinički odjel za pedijatrijsku neurologiju, KBC Osijek, u svrhu uređenja prostora za neurodijagnostiku i terapiju. Tom donacijom smo našim najmanjim i najmilijim sugrađanima pokušali omogućiti što brže ozdravljene i povratak u svoje obitelji – kažu organizatori Ivan Žeravica zamjenik općinskog načelnika i Ivica Beraković iz uprave NK Čepin.