Ivan Žeravica, zamjenik općinskog načelnika općine Čepin izabran je za zamjenika predsjednika Partnerskog vijeća URBANE AGLOMERACIJE OSIJEK.

Predsjednik vijeća je Leon Žulj, gradonačelnika grada Valpova; a ova činjenica, da je Čepin „dobio“ zamjeničko mjesto između brojnih općina i gradova poticaj je i priznanje dosadašnjem radu općine Čepin i njenom čelništvu. Za očekivati je da će Općina kroz ovaj projekt puno lakše i svrhovitije promicati svoje projekte.

Urbana aglomeracija Osijek obuhvaća gradove Osijek, Valpovo i Belišće te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Petrijevci, Punitovci, Šodolovci, Tordinci, Vladislavci i Vuka koji su potpisale Sporazum o suradnji jedinica lokalne samouprave u izradi i provedbi Strategije razvoja urbane aglomeracije Osijek 2016.- 2020.

Partnerski gradovi i općine osnovali su i Upravljački odbor kao radno tijelo koje će koordinirati izradom Strategije, a iskazujući neupitnu podršku i interes za sudjelovanjem u pripremi dokumenata koji će biti sastavni dijelovi prijavnice u natječaju u okviru ITU-a (integrirana teritorijalna ulaganja) koju planiraju predati do 15.srpnja; obvezale su se i na aktivno sudjelovanje, uključujući i zajedničko planiranje i pripremu projekata.