Ukupno 35 stipendija u visini 600 ili 800 kuna primat će učenici srednjih škola, studenti, zatim učenici i studenti sportaši, invalidi, oni koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te studenti koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.

Posebno nas raduje činjenica da se i ove godine prijavio veći broj kandidata za stipendije za deficitarna zanimanja, pa ih je ove godine na konačnoj listi 16: 2 medicinska tehničara, 7 medicinskih sestara, 2 kuhara/kuharice, 1 automehaničar, 1 keramičar, 1 limar i 2 vozača.

Zadovoljni smo što se kontinuirano ostvaruje cilj radi kojeg su uvedene stipendije za deficitarna zanimanja – potaknuti i usmjeriti učenike i studente prema obrazovanju za zanimanja kojih nedostaje i, kako je rekao načelnik Tonkovac, bez kojih društvo neće moći funkcionirati. I kandidata na konačnoj listi za stipendije za STEM zanimanja ove godine ima 5.

Općina Čepin među 10 najboljih hrvatskih općina u području izdvajanja za stipendije i školarine

U sklopu projekta načelnik.hr provedeno je istraživanje u području izdvajanja za stipendije i školarine i to gledano po kriteriju trendu izdvojenih sredstava u trogodišnjem razdoblju. Izvor podataka za ovo istraživanje je Ministarstvo financija (izvršenje proračuna na razini 23). Prema dobivenim podacima, Općina Čepin zaslužila je plaketu za izniman doprinos u području izdvajanja za stipendije i školarine, zbog kojeg se nalazi među 10 najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna.

Svim učenicima i studentima želimo sretne blagdane i puno uspjeha i u daljnjem obrazovanju!