Općina Čepin je pokrenula projekt besplatnog pristupa internet mreži i spajanje na “Otvorenu mrežu” (www.otvorenamreza.org). To znači otvoren pristup internetu i novim tehnologijama, bolje i jače povezivanje ljudi u lokalnoj zajednici, dijeljenje informacije i znanja među ljudima, omogućavanje napretka lokalne zajednice kroz međusobnu suradnju.

Ovim projektom čiju opremu i izvođenje financira općina Čepin će se omogućiti mještanima općine Čepin, gostima i svima koji to žele da se sa svojim uređajima koji imaju wireless (bežičnu) karticu kao što su laptopi, mobiteli, tableti i kućne bežične kartice, besplatno spoje na signal koji će omogućavati više “Hot spot” točaka u općini Čepin, a za početak prva i najjača hotspot točka na lokaciji DVD Čepin.

Osim toga Čepin će postati i dio regionalnog projekta “Otvorena mreža” te se bežičnim linkovima spojiti s Osijekom i Đakovom” – rekao je donačelnik općine Čepin Ivan Žeravica.

Brzina pristupa i korištenja servisa na ovoj mreži će biti daleko veća od “prosječne” ADSL brzine, a ista će ovisiti naravno i o broju istovremeno spojenih korisnika.