Adaptacijom i proširenjem Knjižnice u 2015. godini omogućena je prostorna reorganizacija i kvalitetnije osiguravanje knjižničnih službi i usluga. Jedan od vidljivijih pomaka svakako je uređenje suvremene Čitaonice.

Čitaonica je površinom udvostručena: sada se prostire na 41m². Dokupljeno je polica i ormara kako bi sva raznovrsna građa, nabavljana prethodnih godina, bila adekvatno smještena, kao i novi stolovi i 4 prijenosna računala s pristupom internetu, koja je financiralo Ministarstvo kulture u iznosu od 10.000,00kn. Sada istovremeno u Čitaonici može nesmetano raditi 12 osoba, prostor je klimatiziran, ugodan, moderan i nadahnjujući za rad i učenje.

Osim redovitog korištenja Čitaonice, ovaj će se prostor koristiti i za raznovrsne programe i aktivnosti u Knjižnici (Čitateljski klub, radionice, predavanja, predstavljanja knjiga, susreti i sl.).

Čast otvorenja / prvog korištenja ovog lijepog prostora pripala je Čitateljskom klubu „KljučČ“ za vrijeme okupljanja u siječnju. Članice su kluba podijelile radost s djelatnicima Knjižnice i poželjele im sve najbolje u daljem radu i razvoju službi i usluga.

I naši mještani i korisnici Knjižnice dijele oduševljenje preobrazbom prostora, Čitaonicu rado razgledaju, prvi korisnici ju i aktivno koriste…Zadovoljni i oni i osoblje!

I ovom prigodom osoblje zahvaljuje Ministarstvu kulture RH koje je prepoznalo potrebu i ideju investicijskog programa te osiguralo 300.000,00kn za ovaj projekt, kao i osnivaču Knjižnice, Općini Čepin, koja je projekt podržala i proširila investirajući još oko 350.000,00kn.

Neki žele da se dogodi,

drugi bi rado da se dogodi,

a neki OSTVARUJU.

(Michael Jordan)