Prijavljujući se na natječaj objavljenog od strane Ministarstva branitelja, Općini Čepin odobrena su sredstva u iznosu od 100.000,00 kn za financiranje izrade stubišne platforme za osobe s invaliditetom, starijim teže pokretnim osobama te ostalim osobama s poteškoćama u kretanju.

U želji da se svim korisnicima omogući nesmetani dolazak u prostorije knjižnice, navedena platforma biti će postavljena u zgradi Centra za kulturu u Čepinu.

Sada kada su prikupljena toliko očekivana sredstva za navedenu namjenu, općinska uprava kreće u realizaciju projekta. Potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava održati će se 14. srpnja u Petrinji, čemu će biti nazočan i ministar Predrag Matić. Nakon toga, s najboljim ponuditeljem krenuti će se u izradu projekta.

„Svjesni poteškoća s kojima se navedena skupina susreće svaki dan odlučili smo učiniti nešto po tom pitanju. Stoga molimo za još malo strpljenja dok se radovi ne završe, a onda se slobodno mogu uputiti u prostorije Centra za kulturu i posjetiti knjižnicu“, rekao je načelnik Dražen Tonkovac.