Zalaganjem općinske uprave na čelu s općinskim načelnikom Draženom Tonkovcem, šesnaest naših sumještana koji su duži period evidentirani na zavodu za zapošljavanje dobilo je posao kroz slijedećih šest mjeseci.

Od 01. srpnja 2015.g. kroz poticajne mjere HZZ zaposlili smo 16 sumještana na poslovima javnog rada. Cilj ove mjere je Integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti, te motivacija nezaposlenih na traženje posla.

Zaposlene osobe ostvarit će bruto plaću u iznosu od 3.553,66 Kn, a prijevoz do maksimalnih 400,00 Kn ukoliko ostvaruju uvjete. Radit će na poslovima zaštite okoliša, čišćenju divljih deponija, čišćenje i uređenje kanalske mreže i sl.

Ukupan iznos osiguranih sredstava za ovu namjenu iznosi 341.151,36 kuna.

Pozivamo sumještane dostave svoje sugestije i prijedloge lokacija koje bi se trebale urediti, a odnose se na zapuštene javne površine ili napuštene privatne površine koje ugrožavaju susjede. Prijedloge s opisom lokacije (adresa) dostavite na mail: opcina@cepin.hr ili poštom na adresu K. Zvonimira 105.

Ovom prigodom općina Čepin zahvaljuje se HZZ područnom uredu Osijek na dosadašnjoj uspješnoj poslovnoj suradnji i iskazanom razumijevanju.