Za realizaciju nekoliko većih i manjih infrastrukturnih projekata, važnih za daljnji razvoj Općine Čepin, jučer poslijepodne su od čelnika Hrvatske seljačke stranke, predsjednika Josipa Friščića i potpredsjednika Damira Bajsa, pomoć zatražili vodeći ljudi Općine, predvođeni načelnikom Draženom Arnoldom, također HSS-ovcem.

“Trenutačno možda i najvažniji projekt jest planirana gradnja trodijelne nastavno-športske dvorane u sklopu osnovne škole u Čepinu. Naime, premda općina ima 12.000 stanovnika, nemamo dvoranu. Za nju je već dobivena lokacijska dozvola, a upravo pripremamo izradu glavnog projekta. Ukupna vrijednost je 15 milijuna kuna”, istaknuo je Arnold. Naglasio je kako je čelništvo Općine u proteklih nekoliko godina već provelo nekoliko kapitalnih projekata i programa, poput gradnje kanalizacije i drugih.

Također, od Friščića i Bajsa, koji su inače i aktualni potpredsjednik Sabora, odnosno ministar turizma i član Vlade, zatražena je potpora u rješavanju problema sa zemljištem nekadašnjeg Naselja prijateljstva u Čepinu. “Posrijedi je zemljište površine oko 26 hektara, koje je sada zapušteno, a na njemu se skupljaju smeće, štakori i zmije. Općinsko vodstvo pokušava ga održavati, ali za bilo kakav trajniji projekt potrebno je to zemljište prebaciti iz vlasništva države u vlasništvo Općine”, apelirao je načelnik, a Friščić i Bajs su obećali da će učiniti što bude u njihovoj nadležnosti.

Glas Slavonije – T.Levak