Od 01. rujna umirovljenici iz Čepina plaćat će mjesečne karte 160,00 kn umjesto dosadašnjih 499,00 kn, a umirovljenici s područja Livane 150,00 kn umjesto 450,00 kuna, također učenici osnovnih škola s područja Čepina i Livane plaćat će mjesečne karte 100,00 odnosno 80,00 kuna umjesto dosadašnjih 499,00 odnosno 450,00 kuna.

Općina Čepin nastavit će i dalje provoditi politiku socijalne osjetljivosti sufinancirajući između ostalih projekata mjesečne karte srednjoškolaca i studenata na godišnjoj razini od gotovo 400.000,00 kuna, što nisu mala sredstva za inače napregnut proračun. Napominjemo srednjoškolcima da još ne kupuju mjesečne karte dok svi ostali dionici koji sudjeluju u sufinanciranju mjesečnih karata (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i OBŽ), ne donesu svoje odluke; donosimo citat iz obavijesti GPP-a Osijek;

„Vezano uz pravo na sufinancirani prijevoz učenika i studenata, još nismo u mogućnosti objaviti detaljne upute o načinu ostvarivanja istog, obzirom da Vlada RH još nije izdala službene upute.

Stoga ćemo i ove godine omogućiti učenicima da na miru i bez stresa započnu novu školsku godinu, na način da ćemo u periodu od 1. do 14. rujna dozvoliti besplatan prijevoz u svim vozilima i na svim linijama bez nadopunjene učeničke kartice za rujan. Dovoljno je prilikom ulaska u bilo koje vozilo GPP-a vozaču ili kontroloru pokazati učeničku karticu od prošle godine ili presliku svjedodžbe ili neki drugi dokaz da se radi o učeniku.

Detaljnije upute o načinu ostvarivanja prava na sufinancirani prijevoz i cijenama karata za učenike objaviti ćemo na stranicama GPP-a i na našim prodajnim mjestima nakon što dobijemo upute iz MZOS.

Do tada molimo učenike koji imaju pravo na sufinancirani prijevoz da pričekaju s kupovinom mjesečne karte za rujan, kako ne bismo imali problema s povratima novca za sufinancirani dio.“

Obzirom da u posljednju izmjenu Cjenika usluga prijevoza putnika u javnom gradskom prijevozu nisu bile uvrštene izmjene cijena prijevoza u županijskom linijskom prijevozu, od 1. runa 2015. godine na snagu će stupiti i nove cijene općih kartica, prema sljedećem:

Vrsta kartice Mjesto Cijena
do 1. rujna 2015.
Nova cijena
od 1. rujna 2015.
Opća mjesečna kartica Livana 450 kn 450 kn
Čepin 499 kn 599 kn
Bijelo Brdo 530 kn 610 kn

Također, podsjećamo na mogućnost kupovine godišnje OK kartice za općine, čija je cijena vrijednost 10 mjesečnih nadopuna, što znači da korisnici ove kartice imaju mogućnost 2 mjeseca gratis prijevoza.

Opća godišnja kartica Livana 4.500 kn
Čepin 5.990 kn
Bijelo Brdo 6.100 kn

Općina Čepin svojim subvencioniranjem uvela je mogućnost besplatnog prijevoza za dobrovoljne davatelje krvi s područja Livane i Čepina, po već ranije utvrđenim pravilima za muškarce sa 50 i više davanja krvi, a za žene sa 35 i više davanja.