U nedjelju, 23. ožujka 2014.g. izbio je požar otvorenog prostora na površinama bivšeg „Naselja prijateljstva“. Dojava o požaru javljena je u 14,25 , a vatrogasci DVD-a Čepin izašli su na intervenciju s dva vozila i šest vatrogasaca u 14,32 i bili na intervenciji do 15,30. Opožarena je površina 50 x 100 m, a gorjelo je smeće i nisko raslinje.

Na požarište su izašli i policajci PP Čepin.

DVD Čepin predlaže da se izvrši kontrolirano spaljivanje korova i niskog raslinja, kako bi se spriječile štetne posljedice uslijed eventualnog nekontroliranog požara.

Ovaj najnoviji incident koji se dogodio u nedjelju, samo je jedan u nizu problema koje je prinuđena rješavati općinska uprava Čepin; naime država joj je predala „Naselje prijateljstva“ na „upravljanje“, što u prijevodu znači stalne troškove na saniranju divljih deponija, zaštitu od konstantne devastacije prostora, neprekidnu zabrinutost za okolne mještane jer s ovog prostora prijeti zaraza i slično…

Iako je Općina u više navrata pokušavala prostor privesti svrsi i uporno se obraćala nadležnim ministarstvima, odnosno DUDI-om s namjerom urbanizacije prostora koji se nalazi u građevinskoj zoni Čepina svi prijedlozi su bili odbijeni.

Pokrenut je postupak izrade idejnog rješenja urbanizacije ovog prostora koji je stalni izvor prijepora i nepotrebnih troškova, a želja općinske uprave je da on postane jedan od najreprezentativnijih dijelova mjesta.