Općina Čepin podsjeća svoje sumještane, kao i zainteresirane poduzetnike da je Državni ured za upravljanje državnom imovinom pokrenuo „Projekt 100“ – iskažite interes za državnom imovinom!; u sklopu projekta pod rednim brojem 42. je i Bivša vojarna u Lugu koja se vodi kao izgrađeno građevinsko zemljište, a prostire se na 393.120 m2.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom pokreće savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i istu poziva da se obrati putem mail adrese projekti100@duudi.hr s prijedlozima, mišljenjima i idejama te iskazom interesa za nekretnine u državnom vlasništvu. Više možete pročitati na poveznici: www.duudi.hr/akcija-projekti-100-iskazite-interes-za-drzavnom-imovinom

Temeljni interes općine Čepin je da se svi raspoloživi resursi, a poglavito oni u vlasništvu države (naselje prijateljstva, dvorac kod depadanse za stare i nemoćne, poljoprivredno zemljište,…) što prije stave u funkciju i tako doprinesu razvoju ove zajednice. Žalosno je da dugi niz godina vrijedna imovina propada (čak uzrokuje i ne male troškove sanacije i održavanja), a mogla bi biti u funkciji za opće dobro.