Pojedini predmeti u Dječjem vrtiću Zvončić potječu još iz vremena kada se taj objekt gradio. Tako je i sa starim televizorom umjesto kojeg sada predškolaci gledaju novi s velikim ekranom.

Općina Čepin odlučila je donacijom zamijeniti staru audiovizualnu opremu da bi djeca mogla pratiti edukativne sadržaje na kvalitetnijoj opremi.
– Kupili smo novi televizor, jer smo uvidjeli da vrtić ima jako star TV uređaj. Kako bi djeca provodila vrijeme u vrtiću uz kvalitetne sadržaje, odlučili smo uz televizor kupiti i nosač za taj uređaj te DVD player na kojem će im odgajateljice moći puštati različite videosadržaje – od edukativnih do zabavnih. Općina će svu opremu uskoro i postaviti u vrtiću“, kaže Dražen Tonkovac, načelnik općine Čepin.

Pomoć u novoj opremi samo je jedna u nizu akcija koje Općina sustavno odrađuje u tom predškolskom objektu. Osim što financijski potpomaže rad dječjih vrtića sa subvencijom od 630.000 kuna godišnje iz proračuna za predškolski odgoj, proteklih je godina Općina pomagala vrtiću u uređenja okoliša, obnovi ograde…
(D.P.) – Glas Slavonije