U petak 09.04. KUD Ivan Kapistran Adamović je ugostio KUD Remetinec iz Novog Marofa u Čepinu. Ovaj susret možemo zahvaliti odličnom prijateljstvu ova dva KUD-a te zajedničkoj obljetnici 10 godina postojanja i aktivnosti. Nakon dobrodošlice, KUD Remetinec je smješten u obitelji članova KUD-a I.K. Adamović kako bi se odmorili i pripremili za bogat i zanimljiv program slijedeća dva dana.

U subotu u jutro gosti su sa domaćinima posjetili Đakovo te tom prilikom pastuharnu, Đakovačku Katedralu i dječji vrtić Monte Sori koji vodi časna sestra Rahela Lacković rodom iz Remetinca. Nakon toga je bio povratak u Čepin gdje su gosti sa obiteljima u kojima su bili smješteni imali priliku razgledati Čepin. Članovi KUD-a Remetinec su tom prilikom položili vjence na spomenik u Parku Hrvatskih branitelja. Navečer je organiziran zajednički program oba KUD-a u Hrvatskom domu gdje su se više od sat i pol vremena uz odličnu zabavu naizmjence oba KUD-a predstavljala sa svojim orginalnim koreografijama.

KUD Remetinec ima tri sekcije a u svom programu su predstavili njihove orginalne koreografije iz Novog Marofa gdje žive i rade. Nakon kulturno umjetničkog programa upriličena je večera i druženje koje je potrajalo dugo u noć. U nedjelju je održana zajednička sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva koju su animirali oba KUD-a. Nakon svete mise u dvorištu crkve je još kratko upriličen nastup oba KUD-a za sve vjernike koji su prisustvovali svetoj misi uz mali domjenak.

Goti su ručali u obiteljima koje su ih smjestile te su nakon toga oko 15:00 sati ispraćeni od strane domaćina. Na kraju, KUD I.K. Adamović je obećao da će posjetiti Novi Marof i KUD Remetinec već 11. lipnja na danima Novog Marofa.