Pravo otkriće mnogobrojnim posjetiteljima koji su dolazili iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Bilja i okolnih mjesta, proljetni festival u Čepinu je nadmašio očekivanja. Nekoliko tisuća ljudi je uživalo u proljetnom danu te programu festivala koji je bio raznolik i zanimljiv.

Na novootvorenom trgu ispred Centra za kulturu pedesetak izlagača je ponudilo cvijeće i sadnice svih vrsta, povrtne sadnice, voćke, med, OPG proizvode i drugi prigodni asortiman.

Festival je dodatno obogaćen kreativnim radionicama za djecu, koje su vodili Biljkoborci iz Zagreba, pripadnici PU osječko-baranjske i udruga Rame uz rame, dok je u prostorijama novog centra za kulturu Kazališna družina „Putujuće kazalište” Osijek održalo kazališnu predstavu za najmlađe „Velika ljubav malog miša“.

Za odrasle su organizirane također dvije radionice – jednu je vodila najpoznatija hrvatska Vrtlarica Kornelija Benyovski Šoštarić, a drugu craft cvjećarnica Đardin iz Zagreba. Malo je reći da su obje radionice bile iznimno posjećene i zanimljive. Posjetitelji su mogli kupiti i knjigu koju je napisala “vrtlarica” te su i te knjige bile brzo rasprodane.

Naravno, gastronomska ponuda, čija je glavna zvijezda čepinski kupus, neizostavni je dio festivala, a chef Tomislav Špiček je u svom stilu napravio odlično jelo – krpice s kupusom! Krpice su planule jako brzo, repete su bile obavezne, a sarmice u obliku “to go” odnosno kao street food u lepinji su bile iznimno tražene pa su i one (bilo je više od 500 sarmi).

Ne moramo naglašavati da se Špiček prvo dvadesetak minuta morao fotografirati s mnogobrojnim posjetiteljima prije nego li je uopće mogao početi s podjelom svojih delicija.

Svakako bi izdvojili i kreativne radionice za djecu gdje su djelatnici i djelatnice PU osječko-baranjske kroz tri radionice “Moj prvi otisak prsta”, likovna radionica , “Nacrtaj kredom i pokreni se” te kroz zabavnu prezentaciju rada policijskih službenika, uveseljavali mnogobrojnu djecu.

Po riječima izlagača, a i posjetitelja, svi su bili zadovoljni, posjetitelji ponudom, a izlagači jako dobrom prodajom. Neki su bili i iznenađeni potražnjom te su morali više puta dopunjavati svoje štandove, a tražilo se nekih artikala toliko da ih više nije niti bilo.

Pogledajte veliku galeriju fotografija s drugog proljetnog festivala u općini Čepin