U petak, 30. studenog, u vijećnici Općine Čepin, održan je sastanak općinskog načelnika Općine Čepin Dražena Tonkovca s episkopom osječkopoljske i baranjske eparhije g. Heruvimom, tema kojeg je bila izgradnja pravoslavne crkve u Čepinu.

Na sastanku su sudjelovali i jerej Marko Šukunda, sekretar Crkvenog suda osječkopoljske i baranjske eparhije, arhijerejski namjesnik protojerej Aleksandar Đuranović, paroh osječki, jerej Zoran Gojić, paroh erdutski i administrator čepinski, te Dušan Stojaković, predstavnik crkvenog odbora u Čepinu.

Kako je projektna dokumentacija za izgradnju pravoslavne crkve dovršena, a ishođenje građevinske dozvole u završnoj fazi, na sastanku je dogovoreno kako će eparhija aplicirati projekt prema resornim ministarstvima koja bi sudjelovala u financiranju izgradnje, a uz pomoć Općine Čepin i pravoslavne zajednice općine Čepin.

Općina Čepin inicirala je ovaj sastanak, kako bi se vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, njih petstotinjak koji žive na području općine Čepin, izgradnjom crkve osiguralo dostojanstveno mjesto za obavljanje vjerskih obreda.