U ponedjeljak, 12. studenog, u vijećnici Općine Čepin, održan je radni sastanak predstavnika Općine Čepin i HEP ODS Elektroslavonije Osijek. Sastanku su prisustvovali direktor HEP ODS Elektroslavonija Osijek Danijel Ilić i suradnica Anđa Nađ, te općinski načelnik Dražen Tonkovac sa zamjenicima Ivanom Žeravicom i Matejom Kalajžić, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost Tomislavom Kunom, te direktorom Komunalca d.o.o. Željkom Barišićem.

Na početku sastanka predstavnici Elektroslavonije su upoznali predstavnike Općine sa stanjem projekta izgradnje elektroenergetske infrastrukture u poslovnoj zoni Čepin. S obzirom na to da se uskoro očekuje dobivanje građevinske dozvole za taj objekt, dogovoreno je da se sačini i potpiše Ugovor o financiranju i čim prije krene s radovima.

Na sastanku se razgovaralo o sufinanciranju javne rasvjete i niskonaponske mreže. Elektroslavonija Osijek će, temeljem iskazanih prioriteta Općine, u narednim planskim razdobljima izraditi projektnu dokumentaciju za izgradnju nove niskonaponske mreže na betonskim stupovima na koje će Općina postaviti svjetiljke javne rasvjete. Ulice koje će biti razmatrane za zajedničko ulaganje su: Ulica Ivana Gundulića, Ulica A.G. Matoša, Ulica J. J. Strossmayera, Ulica Braće Radića, Ulica Matije Gupca, Ulica Augusta Šenoe, Ulica Marina Držića, Ulica Ljudevita Gaja, Ulica Ante Starčevića, Željeznička ulica, Kolodvorska, Vratnička ulica i Ulica Zrinske Gore.

Rasvjeta u Ulici Zrinske gore i Vratničkoj ulici od iznimne je važnosti, jer se ovim ulicama brojni učenici kreću na putu do škole, srednjoškolci i radnici do autobusne stanice, a rasvjeta je nedostatna.

Početak realizacije projekta izgradnje javne rasvjete u naselju Beketinci očekuje se tijekom 2019. godine.

Na sastanku je dogovorena izgradnja elektroenergetske mreže na lokaciji hipodrom, a Općina je ponudila pomoć kod iznalaženja čestica potrebnih za izgradnju novih transformatorskih stanica – izmještanje postojeće transformatorske stanice PTTS Čepin 4 u Ulici grada Vukovara kao i izgradnju nove transformatorske stanice u Ulici Franje Račkog za potrebe priključenja novih korisnika mreže.

Nezaobilazna tema, naravno, bila je i izgradnja elektroenergetske infrastrukture u bivšem Naselju prijateljstva, za buduće građevinske parcele novog modernog naselja za mlade obitelji.