Dolaskom proljeća i odgovarajućih vremenskih prilika, započeli su radovi i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, uređenje pješačkih staza i cesta ali i javnu rasvjetu, okoliš, sanaciju fontane. Planom sanacije i rekonstrukcije uređuju se pješačke staze u ulicama J.J. Strossmayera, S. Radića, I. Gundulića, Kralja Tomislava (ukupno 2000 metara) te oko 150 metara pješačke staze u Čepinskim Martincima. Također, radi se i dugo očekivani pješački prijelaz u Vukovarskoj ulici kojim će se znatno poboljšati sigurnost pješaka.


Kako su vremenske prilike odgovarajuće i temperatura se ostalila iznad pozitivne nule ostvarili su se i uvjeti za asfaltiranje. Započelo je i 150.000 kuna vrijedno krpanje udarnih rupa na cestama, a raspisan je i javni natječaj za 800.000 kuna vrijednu gradnju druge faze ceste u poduzetničkoj zoni \\\”Vinogradi\\\”, kojom će se glavna cesta povezati sa spojnom cestom s Kalničkom ulicom.

Idućeg mjeseca počinje i 150.000 kuna vrijedna izgradnja javne rasvjete u Nazorovoj i Preradovićevoj ulici, a nerazvrstane ceste posipat će se s 500 kubika tucanika. U idućih nekoliko dana za novu sezonu obnavlja se i fontana, oko koje se uređuje zelenilo i radi se sama rekonstrukcija fontane, umjesto izvađenih starih lipa ispred općine Čepin, zasađena su nova stabla.