Društvena kohezija, aktivacija umirovljenika i poticanje njihovog mentalnog i fizičkog zdravlja – to su glavni ciljevi projekta Zajedno u zajednici općine Čepin, a njihovo ostvarivanje je najočitije upravo na brojnim kreativnim radionicama.

Pletenje, oslikavanje boca, moderan vez i izrada nakita, samo su neke od brojnih radionica projekta Zajedno u zajednici općine Čepin, kojima oslobađamo kreativne potencijale naših korisnika, ali ujedno potičemo komunikaciju i razmjenu iskustava.

Nakon što su svladale dekupaž tehniku ukrašavanja i crtanja, vrijedne korisnice projekta su tako počele izrađivati i nakit. Prepoznatljive šarene ili jednobojne narukvice od sada se mogu pronaći na njihovim rukama, a zasigurno će nekima od njih razveseliti i unuke.

Stare tehnike ručnog rada se polako vraćaju u modu, pa tako i naše korisnice koje imaju mnogo znanja i iskustva u tom području, na radionicama često nauče nove vještine ili demonstriraju ono što im već dobro ide. Jedna takva radionica se odnosila na moderni vez, kojim se mogu ukrasiti razne površine, odjeća ili stolnjaci.

Posebno uspješne su bile i radionice ručnog rada, točnije pletenja, u kojemu su se iskazale zainteresirane polaznice. Sve je bilo bazirano na zajedničkoj suradnji – pa su one iskusnije korisnice pokazale čari pletenja drugim polaznicima radionice, ali i članovima projektnog tima, koji su se oduševili ovom vještinom.

Naposljetku, nedavno smo se počeli pripremati i za Uskrs, pa je na redu bila izrada pisanica i cijeli kreativni proces koji je doveo do zanimljivih rezultata. Naime, jaja od stiropora oblažu se koncem i lijepe drvofiksom, nakon sušenja se razrežu, izvadi se jaje od stiropora i ponovno se sve spoji s drvofiksom. Na taj način se dobiva okvir koji se može ispuniti uskršnjim motivima i tako ukrasiti svako kućanstvo.

Aktivnosti projekta Zajedno u zajednici općine Čepin se nastavljaju prema starom rasporedu i sljedećeg tjedna, stoga dođite na druženje, prilagođeni trening ili oslobodite kreativnost na zanimljivim radionicama!