Nemojte mi zamjeriti na količini ponosa kojeg iskazujem radi godine iza nas kada Čepin proslavio 750 godina postojanja Čepina. Ponosan sam stoga jer vjerujem da svi možete svjedočiti da naš Čepin kroči naprijed i da se to vidi na svakom koraku. Ovom prigodom zahvalio bih se svima znanima i neznanima koji su proteklih 750 godina, noseći Čepin u srcu, dio sebe ugrađivali u njegov razvoj i prosperitet i koji su nam pomogli i prošle godine kako bi realizirali sve zacrtane projekte.

Da Čepin proteklih 750 godina nije bio samo topografska činjenica svjedoče i niz drugih godišnjica: 220 godina školstva, 120 godina vatrogastva, 80 NK Čepin, 60 godina NK Klas, ove godine ćemo proslaviti 30 godina rada dječjeg vrtića, a uskoro i 120 godina naše knjižnice u Čepinu. Posljednjih godina Čepin je stekao potporu brojnih institucija i brojne prijatelje.

Lijepo je ponositi se i isticati uspjehe na poslovnom planu, ali lijepo je pohvaliti se da je Čepin stekao jednog velikog i odanog prijatelja u dopredsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu. Vladimir Šeks je, kada nam je bilo najvažnije, obećao i održao obećanje da će bdjeti nad projektima od životnog značaja kao što su kanalizacijski kolektor i magistralni cjevovod koje smo uspjeli završiti dvije godine prije ugovorenog roka. Dobili smo atraktivno zemljište za razvoj gospodarske zone, kroz fondove i Hrvatske vode u nekoliko godina investirat će se 65 milijuna nepovratnih sredstava u sekundarnu kanalizacijsku mrežu, rekonstrukciju vodocrpilišta, razvoj vodovodne mreže,..

Na kraju godine, za naše najmlađe stanovnike u prosincu održana je tradicionalna manifestacija koju organizira Udruga žena hrvatske seljačke stranke – “Hrvatsko srce”. Sveti nikola je ove godine u čepin stigao za sve mališane i u vrećama donio gotovo tristotinjak poklon-paketića. A sami događaj su obogatili i glumci Dječjeg kazališta iz Osijeka i nastupom oduševili male Čepince.

Mi u Čepinu imamo još mnogo projekata koje pripremamo, a za koje smo uvjereni da će osigurati dobar vjetar u leđa našoj općini i bolji život našim mještanima. Uvjeren sam da i ubuduće možemo računati na potporu naših prijatelja.