Raskrižje ulica Kralja Zvonimira, Ulice grada Vukovara i Ulice Bana Jelačića bilo je jedno od kritičnijih točaka prometovanja u Čepinu. Dugo je vremena proteklo da bi se napokon na najsigurniji način regulirao promet i osigurala sigurnost učenika obližnje osnovne škole Miroslava Krleže.

Danas u 8,00 sati općinski načelnik Dražen Tonkovac uz nazočnost predstavnika medija pustio je u redovan rad semafor na spomenutom raskrižju. Načelnik je iskoristio ovu prigodu i zahvalio se Županijskoj upravi za ceste i njenim čelnicima Tomislavu Glavašu i Franji Sušcu koji su u mnogome pomogli realizaciji ovog projekta, naravno posebno je istaknu potporu i zalaganje osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića. U ovoj investiciji općina Čepi n sudjelovala je sa 100.000,00 Kn, a Županijska uprava za ceste sa 420.000,00 Kn.

Načelnik je istaknuo da je ovo samo početak aktivnosti u cilju podizanja prometne sigurnosti na području općine i najavio brojna poboljšanja u slijedećoj godini. Pozivaju se sudionici u prometu da obrate pozornost na novi režim rada semafora i da poštuju svjetlosnu signalizaciju.