Svake se školske godine tradicionalno, u OŠ Miroslava Krleže u Čepinu, tri dana obilježava Dan škole. Prvoga je dana, u srijedu, 30. svibnja 2018. u 19 sati izveden svečani prigodni program i prijem za učenike i njihove roditelje. Na navedenoj su se svečanosti, uz bogat glazbeni, plesni i dramski program, dodijelila priznanja i nagrade učenicima koji su tijekom ove školske godine predstavljali Školu na županijskim i višim razinama natjecanja.

U petak, 1. lipnja 2018. u 9 sati organizirana je BICIKLIJADA na kojoj su sudjelovali učenici, njihovi roditelji i zainteresirani učitelji. Ugodna vožnja biciklima ulicama Čepina započela je na igralištu OŠ Miroslava Krleže, nastavak je uslijedio biciklističkom stazom do OŠ „Vladimir Nazor“, a nakon okrjepe zaputili su se Putem „Paralele“ natrag. Posljednji dan, u utorak, 5. lipnja 2018. u 9 sati nastava se u Školi odvijala u obliku projektnoga dana s temom „Treba mi prijatelj za igru“ čiji je cilj prisjećanje, učenje i popularizacija zaboravljenih igara.

Vrijedne su učiteljice razredne nastave s učiteljem TZK-a organizirale turnir u, nekad omiljenim, danas zaboravljenim dječjim igrama. Učenici prvih razreda natjecali su se u disciplini nošenja tvrdo kuhanih jaja u žlicama; drugi razredi: ubacivanje krpenih lopta u košare; treći razredi: gađanje mete, a razrednici predmetne nastave sa svojim su učenicima proveli sljedeća, jednako zanimljiva natjecanja: peti razredi: trčanje u paru sa zavezanim nogama; šesti razredi: trčanje „Kike robe“; sedmi razredi: „Žive tačke“; osmi razredi: potezanje užeta.

Svakako treba naglasiti kako je navedeni projekt proveden s oduševljenjem, ne samo učenika, već i učitelja, no velika zahvala usmjerena je i prema roditeljima i izvanjskim suradnicima koji su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima oko svečanoga prigodnoga programa i pomagali koliko god je bilo moguće, a osnovni je cilj ovoga projekta i „zaboravljenih dječjih igara“ uspješno ostvaren jer su se današnji „klinci“ ponovno aktivirali i nakratko odvojili od računala vodeći se starom latinskom izrekom: „Mens sano in corpore sano“!