Čepinski park na prostoru kod raskrižja Ulice grada Vukovara i Ulice kralja Zvonimira uskoro će početi mijenjati izgled. Naime, počinje gradnja spomen-obilježja hrvatskim braniteljima pa će na zemljištu, koje je prije tridesetak godina hortikulturno uredila Osnovna škola “Miroslav Krleža”, niknuti suvremeno koncipiran spomenik koji je osmislio arhitekt Krešimir Birnbaum.

Projekt je financirala Općina Čepin, a načelnik, dr. Dražen Arnold, navodi kako je ponosan na taj projekt kojim će se odati dužno poštovanje svim, a posebice čepinskim braniteljima koji su svoj život utkali u temelje slobodne Hrvatske.

Posebice mi je drago što će cijeli jedan prostor na kojem počinju radovi dobiti novu vizuru u godini u kojoj Čepin slavi 750 godina od prvog pisanog spominjanja imena Čepina. Kako smo i najavili, ovu godinu mnogo radimo i mnogo slavimo. Na sve strane uočljivi su pomaci, od gospodarstva do komunalnog uređenja Čepina. Čepin je prepoznatljiv, ali mnogi koji dugo nisu bili u mjestu sada su iznenađeni i ne prepoznaju stare objekte koji su uređeni, novosagrađeni…

Na to smo u Općini jako ponosni, no, ne uređuje se samo mjesto u kojem je općinsko sjedište nego se kontinuirano radi i na poboljšanju kvalitete života i u ostalim mjestima koji pripadaju općini Čepin, kaže načelnik Arnold.Ante Babić, stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu pojašnjava kako su neka stara stabla u parku na površini od 1.493 četvorna metra iskrčena, a na njihovo će mjesto doći nova projektnim rješenjem planirana stabla i ostalo zelenilo.

Cijeli prostor će zasjati u novom reprezentativnom sjaju do 31. listopada. Babić cijeni kako je i okolni prostor primjereno uređen. Nedavno je ispred Osnovne škole “Miroslav Krleža”, nasuprot budućem spomen-obilježju i parku napravljeno jezero s fontanom i cvjetnjaci. Radove u budućem parku sa spomen-obilježjem obavlja tvrtka KT iz Osijeka.