Jučer, 10. travnja 2020., na inicijativu Grada Osijeka i općina Čepin, Vuka, Antunovac, Vladislavci, Ernestinovo, Šodolovci, Erdut i Bilje potpisan je Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite i mogućnosti napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez e-propusnice, kako bi se omogućilo jednostavnije i efikasnije kretanje osoba i roba na području administrativnih jedinica sporazumnih strana. Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić  i načelnici općina Dražen Tonkovac (Čepin), Damir Maričić (Vuka), Davor Tubanjski (Antunovac), Marjan Tomas (Vladislavci), Marijana Junušić (Ernestinovo), Dragan Zorić (Šodolovci), Jugoslav Vesić (Erdut) i Željko Cickaj (Bilje).

Potpisani Sporazum je putem Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dostavljen Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova na suglasnost i postupanje.

Po izdavanju suglasnosti ukinut će se propusnice za kretanje na relaciji Čepin – Osijek.

Povratni odgovor se očekuje narednih dana!

Naglašavamo kako je i dalje na snazi obveza posjedovanja propusnice za svako napuštanje mjesta prebivališta, sve do trenutka mogućeg davanja suglasnosti Stožera civilne zaštite Republike na ranije navedeni Sporazum. Nadalje, molimo sve građane da i nadalje, iznad svega, poštuju Odluke i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, te da izlaze samo u važnim i hitnim situacijama!