Centar „Ja kao i ti“ iz Osijeka, u suradnji s Koalicijom za rad s psihotraumom i mir (CWWPP), osmislio je Program za stvaranje kapaciteta za psihološku pomoć u Osječko – baranjskoj županiji.

Cilj programa je edukacija 48 ljudi koji će biti u stanju pružiti prvu psihološku pomoć osobama s psihičkim poteškoćama, civilnim žrtvama rata i drugim žrtvama rata, mladima, starijim osobama, migrantima i svima u vašoj općini kojima je potrebna pomoć.

Program će se održavati dva sata tjedno u trajanju od otprilike godinu dana. Stvarna duljina tečaja će se odrediti prema potrebama i željama polaznika.

Za sudjelovanje nije potrebno posebno prethodno obrazovanja ili radno iskustvo, osim želje i smisla za rad s drugim ljudima. Sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju i sposobnosti po završetku tečaja.

Tečaj će se održavati u Centru „Ja kao i ti“ u Osijeku, ulica M. Divalta 2, u vrijeme prikladno samim polaznicima. Tečaj je besplatan.

Po završetku tečaja biti će formirana mreža pružatelja psihosocijalne pomoći, uz stručnu superviziju i drugu pomoć po želji i potrebi.

Za sve informacije obratite se na telefon 032/441-975 ili email: cwwppsummer@gmail.com