Odred izviđača „Suncokret“ iz Čepina danas (07.09.2016.) je imao svečani prijem kod načelnika Općine Čepin, radi svečane predaje odredske i zastave Općine Čepin. Načelnik Dražen Tonkovac i gospodin Željko Mamić su dočekani himnom Prve Družine Odreda „Sjerkovina“ – „Sivi izviđači“.

Sivi izviđači

Čepinski smo sivi izviđači,
na svakom terenu možemo se snaći.

Uniforma siva, najboljeg je kroja
Izviđača ima, ne zna im se broja.

Čepinski smo sivi izviđači,
Na svakom terenu možemo se snaći.

I kad vjetar piri, i kad kiša pada,
Srest` ćeš izviđača iz Čepina grada.

Čepinski smo sivi izviđači,
Na svakom terenu možemo se snaći.

Sastanak je prošao u prijateljskoj atmosferi, raspravljalo se o redovnim i težišnim aktivnostima Odreda u kojima će Općina osiguravati prostor i objekte za izvođenje istih. Zaključeno je da je dosadašnja suradnja bila izuzetno uspješna, Odred svojim radom i zalaganjem opravdava sva donirana sredstva i iskazanu potporu lokalne zajednice. Dogovoren je nastavak daljnje jednako uspješne suradnje. Izneseni su planovi Odreda u prostoru koji je Općina ustupila na korištenje, koje će se koristiti u svrhu druženja i edukacije djece i mladih. U planu su aktivnosti svaki vikend, izleti u prirodu, upoznavanje djece sa prirodom oko Čepina i u Čepinu, edukativne radionice, zabave, ples i sve ono što bi moglo biti zanimljivo djeci i mladima što će povezati nastavno i izvannastavo obrazovanje.

Načelnik općine Čepin, Dražen Tonkovac,uručio je Načelniku Odreda Izviđača „Suncokret“ Miodragu Matijaš zastavu Odreda, te Starješini Odreda Izviđača „Suncokret“ Ivici Bek zastavu Općine Čepin. Na zastavi Odreda nalazi se znak odreda, suncokret sa iglom kompasa u listu javora, sa lijeve strane 1956. godina – godina osnivanja prvih izviđača u Čepinu, te sa desne strane 2015. godina – godina ponovnog pokretanja odreda izviđača u Čepinu nakon više godina pauze rada.