Program obilježavanja 25. obljetnice osnutka 130. brigade HV započeo je u 9,00 sati u prostorijama UHDDR Čepin cijelim nizom programa poglavito za najmlađe, ali i za sve uzraste sugrađana. Održano je i predavanje o Domovinskom ratu, a policija i vatrogasci predstavili su svoj rad i opremu. Ugostili smo igrače NK Osijek, a moglo se mjeriti tlak i razina šećera u krvi. U prostorijama „Stare općina“ upriličena je izložba učeničkih radova na temu Domovinskog rata.

U 17,00 sati u Parku hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule suborce. Vijence su položili izaslanstva: 3.  (Čepinske) bojne 130. brigade HV, veterana 130. brigade HV, UHDDR Čepin, 106. brigade HV, grada Osijeka, te: općinski načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac, zamjenik župana OBŽ Dragan Vulin i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Program je nastavljen u Spomen sobi poginulih hrvatskih branitelja uz obraćanje domaćina i uvaženih gostiju. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u vrlo emotivnom govoru istaknuo je značaj Domovinskog rata, kao i doprinosa Čepinaca u njemu. Tijekom svog ratnog puta boravio je i u Slavoniji, te se i osobno uvjerio u hrabrost naših branitelja. Pohvalio je općinsko čelništvo što vodi računa o svojim braniteljima, kao i obiteljima poginulih, te je potaknuo najmlađe da često dolaze u ovu spomen sobu po inspiraciju i poticaj.

Brojni branitelji imali su priliku susresti se sa suborcima i obiteljima poginulih, te su iskazali zahvalnost na primjereno uređenim prostorijama UHDDR Čepin, kao i Spomen sobe.

Pogledajte veliku galeriju fotografija ovdje.