Danas je Svjetski dan umjetnosti.

Ovim povodom općinski načelnik Dražen Tonkovac i zamjenica Mateja Kalajžić posjetili su Likovnu udrugu Čepin. Tom prilikom načelnik Tonkovac i zamjenica Kalajžić razgovarali su s predsjednikom udruge Brankom Jalovičarem i članovima o aktivnostima i djelovanju Udruge, te u prostoriji koju udruga koristi razgledali djela u nastajanju, kao i ona dovršena.

Likovna udruga Čepin osnovana je 1. siječnja 2003. godine pod nazivom Likovna udruga Klas, na poticaj nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u likovnu umjetnost.

Udruga je specifična po svom pristupu, likovnim radionicama iz kojih je i sama nastala, te stalnom potrebom njezinih članova za upoznavanjem novih likovnih nazora i željom za znanjem. Svojom aktivnošću i sudjelovanjem na mnogobrojnim manifestacijama te njegovanjem likovne škole u Čepinu, udruga čini zaista dragocjenu oazu za sve zaljubljenike u likovnu umjetnost.

Od svog osnivanja Udruga organizira tradicionalnu međunarodnu likovnu koloniju u Čepinu sa pedesetak sudionika koja je ostavila prepoznatljiv trag na širem području, te je i sama sudjelovala na mnogobrojnim likovnim kolonijama.
Općina Čepin dugi niz godina podržava rad ove udruge kroz financiranje projekata i programa koje provode udruge od interesa za opće dobro općine Čepin: tradicionalnu likovnu koloniju Čepin, te za likovne izložbe.

Članovi udruge aktivno sudjeluju i na općinskim manifestacijama: Čepinskim suncokretima, za koje su izradili prvo platno za pozornicu i Božićnom sajmu, gdje su pomogli pri uređivanju božićnih jaslica. Na ovim manifestacijama svake godine izlažu i svoje slike na štandovima.

Često poklanjaju svoje radove Općini Čepin u svrhu protokolarnih darova, sudjeluju u likovnim radionicama koje organizira Centar za kulturu Čepin, a svoje radove često daruju u različitim humanitarnim akcijama.

Brojne slike ove udruge ukrašavaju Općinske i društvene prostorije (Lovački dom, Stara Općina, Centar za kulturu Čepin, osnovne škole, dječji vrtić…)