Nastavljajući dobru praksu općine Čepin i zalaganjem općinskog načelnika Dražena Tonkovca, te dobrom poslovnom suradnjom s GPP-a Osijek osigurani su uvjeti da svi srednjoškolci iz Čepina i Livane tijekom 2016. godine plaćaju istu cijenu mjesečne karte, ali i tijekom srpnja i kolovoza svi oni koji imaju potrebu za pohađanjem školske prakse, obavljanje sportskih aktivnosti, natjecanja i sl. mogu kupiti mjesečna karte kao i za vrijeme redovne školske godine.

Studenti iz Čepina i Livane također će karte plaćati po istoj cijeni kao i ostatak godine, a svi dobrovoljni darivatelji krvi koji ostvaruju pravo na povlaštenu kartu to pravo ostvarivat će i tijekom ljetnih mjeseci.

Ukupna sredstva iz proračuna općine Čepin namijenjena za sufinanciranje i subvencioniranje prijevoza učenika, studenata i dobrovoljnih davatelja krvi iznose oko 450.000,00 kuna što predstavlja ne mali iznos izvornih proračunskih sredstava kojih je svake godine sve manje.

Općina Čepin osigurava subvenciju učeničkih karata i za sumještane s područja Beketinaca, Male Branjevine, Čepinskim Martinaca i Čokadinaca, ali se u ovim slučajevima ugovara s međumjesnim prijevoznicima po specifičnim uvjetima.

Ovaj dogovor pokazatelj je uspješne poslovne suradnje i aktivnog djelovanja na dobrobit mladih s područja općine Čepin, a samo je jedna od mjera koja ima za cilj zadržati mlade u svojoj sredini i omogućiti im bolje uvjete za obrazovanje i napredovanje.