Upornim promišljanjem općinskog načelnika Dražena Tonkovca o dobrobiti svojih sumještana i agilnom poslovnom politikom GPP-a Osijek osigurani su uvjeti da svi srednjoškolci iz Čepina i Livane koji tijekom srpnja i kolovoza imaju potrebu za pohađanjem školske prakse, obavljanje sportskih aktivnosti, natjecanja i sl. mogu kupiti mjesečna karte kao i do sada; po povoljnoj cijeni iako ostali subjekti koji su tijekom godine redovno sufinancirali troškove mjesečnih karata učenika srednjih škola to više ne čine.

Učenici iz Čepina plaćat će mjesečnu kartu 49,90 Kn, a iz Livane po 45,00 Kn kao i do sada. Za ovu namjenu općina Čepin osigurala je dodatna sredstva u iznosu od 50.000,00 kuna.

Studenti iz Čepina i Livane karte će plaćati po istoj cijeni kao i ostatka godine, a dobrovoljni darivatelji krvi koji ostvaruju pravo na povlaštenu kartu to pravo ostvarivat će i tijekom ljetnih mjeseci; dodatni troškovi za ljetne mjesece iznose 9.000,00 kuna.

Ukupna sredstva iz proračuna općine Čepin namijenjena za sufinanciranje i subvencioniranje prijevoza učenika, studenata i dobrovoljnih davatelja krvi iznose oko 430.000,00 kuna što predstavlja ne mali iznos izvornih proračunskih sredstava kojih je svake godine sve manje.

Ovaj dogovor pokazatelj je uspješne poslovne suradnje i aktivnog djelovanja na dobrobit mladih s područja općine Čepin, a samo je jedna od mjera koja ima za cilj zadržati mlade u svojoj sredini i omogućiti im bolje uvjete za obrazovanje i napredovanje.