Već drugo ljeto osigurani su uvjeti da svi srednjoškolci i redoviti učenici iz Čepina i Livane koji tijekom srpnja i kolovoza imaju potrebu za pohađanjem školske prakse, obavljanje sportskih aktivnosti, natjecanja i sl. mogu kupiti mjesečna karte kao i do sada; po povoljnoj cijeni iako ostali subjekti  (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Županija Osječko-baranjska) koji su tijekom godine redovno sufinancirali troškove mjesečnih karata učenika srednjih škola to više ne čine.

Srednjoškolci i učenici iz Čepina plaćat će mjesečnu kartu 59,90 Kn, a iz Livane po 45,00 Kn kao i do sada. Za ovu namjenu općina Čepin osigurala je dodatna sredstva u iznosu od 59.000,00 kuna.

U kolovozu će i studenti mjesečnu kartu kupovati po povoljnijoj cijeni: iz Čepina 268,80 kuna, a iz Livane  po 235,20 kuna.

Ukupna sredstva iz proračuna općine Čepin namijenjena za sufinanciranje i subvencioniranje prijevoza učenika, srednjoškolaca, studenata, umirovljenika i osoba starijih od 65 godina, kao i dobrovoljnih davatelja krvi iznose oko 500.000,00 kuna što predstavlja ne mali iznos izvornih proračunskih sredstava kojih je svake godine sve manje.

Ovaj projekt pokazatelj je uspješnog i aktivnog djelovanja na dobrobiti svih slojeva društva, a poglavito mladih s područja općine Čepin, a samo je jedna od mjera koja ima za cilj zadržati mlade u našoj sredini i omogućiti im bolje uvjete za odgoj, obrazovanje i napredovanje.