Danas, 08. travnja 2016.g. općinu Čepin posjetio je Tomislav Panenić, ministar gospodarstva u pratnji saborskog zastupnika Miroslava Šimića, u prostorijama općinske vijećnice dočekao ga je općinski načelnik Dražen Tonkovac sa svojim zamjenicima Ivanom Žeravicom i Robertom Perišom, sastanku su nazočili i pročelnici upravnih odjela općine Čepin.

Općinsko čelništvo iskoristilo je ovaj posjet da predstavi projekte iz područja gospodarstva, a za koje očekuje potporu državnih tijela:
•    Izmještanje niskonaponske mreže
•    Izgradnja i proširenje javne rasvjete (poseban naglasak na mjesto Beketince)
•    Plinofikacija naselja Beketinci i Čepinski Martinci
•    Poduzetnička zona Čepin

Naglasak razgovora bio je na Poduzetničkoj zoni Čepin, gdje je istaknuto da su s Općinske strane poduzete sve mjere iz njene nadležnosti, te su ishođene sve suglasnosti i dozvole. Općinski načelnik Dražen Tonkovac istaknuo je sve komparativne prednosti čepinske zone, posebno istaknuvši odličan položaj i izvrsnu prometnu povezanost, dostupnost kompletne infrastrukture…, a kao vrlo značajno istaknuo je veliku zainteresiranost potencijalnih korisnika. Spomenuto je da zbog nekih promašenih projekata u drugim sredinama, gdje opremljene zone zjape prazne, jer su se nekad sredstva dodjeljivala ne kritički; zone poput čepinskih stoje „na čekanju“.

Ministar je pažljivo saslušao iznesene prijedloge i obećao svoju potporu istaknutim projektima.