Mještanka Čepina Ana Ivkić nazvala je Glas Slavonije kako bi se požalila da je na dječjem igralištu postavljen znak zabrane igre za djecu. Čudi je zašto je to općina Čepin napravila.

Načelnik Dražen Tonkovac potvrdio je da su postavili znak upozorenja kako se djeci ne bi nešto dogodilo dok se služe spravama postavljenim na dječjem igralištu u Novom naselju.

– Sprave i igračke u lošem su stanju pa postoji mogućnost da se netko ozlijedi i nastrada. Upravo to želimo izbjeći na tom mjestu. Zapravo to igralište nije naše, iako se nalazi na općinskom zemljištu. Sprave su davnih godina samoinicijativno postavljali mještani iz tog dijela naselja, a mi ne možemo preuzeti na sebe odgovornost za posljedice od korištenja nečega što nije legalno. Stoga je upozorenje samo naša briga o sigurnosti mališana, a ne općinska nebriga, kako bi to netko vjerojatno želio prikazati – pojašnjava Dražen Tonkovac.

Općina, dodaje Tonkovac, želi upravo suprotno – omogućiti bezbrižnu igru i zabavu mališana. Zato je najavio kako će ove godine napraviti dva dječja igrališta surađujući s Osječko-baranjskom županijom. Najprije moraju napraviti projekt igrališta i nakon toga kreću u realizaciju. Moguće lokacije upravo su Novo naselje za jedno igralište, a drugo bi trebalo biti u središtu Čepina, gdje planiraju prethodno odraditi velike promjene. “Spojit ćemo parkovne površine kod Osnovne škole Miroslava Krleže i Centra za kulturu Čepin. Prema dogovoru sa školskim ravnateljem uklonit ćemo postojeću ogradu i spajanjem parkova otvoriti prostor za okupljanje građana. A jedna od stvari koje će biti uređene na toj lokaciji upravo je dječje igralište s novim hortikulturnim uređenjem cijelog prostora”, najavio je Tonkovac.

Glas Slavonije – D. Pejić