Zahvaljujući suradnji Općine Čepin i Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, u petak, 26. kolovoza 2016. godine, u 13:00 sati, službeno je pokrenuta uporaba platforme za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti u Knjižnici Centra za kulturu Čepin.

Platformu je prvi koristio dječak Borna Sak, kojeg su ranije u Knjižnicu u naručju donosile odgojiteljice Dječjeg vrtića „Zvončić“ pri organiziranim posjetama njegove skupine. Od danas se on elegantno može dovesti iz prizemlja na kat. Oduševljen je platformom, izjavio je kako mu se baš sviđa u Knjižnici i ponovo će se vratiti.

U ime svih koji će koristiti platformu, osoblje Knjižnice zahvaljuje i Općini Čepin i Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske na realizaciji ovako vrijednog projekta.

Osoblje Knjižnice  poziva sve osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti da ih posjete i iskoriste mogućnost besplatnog učlanjenja do kraja rujna. Za njih ovdje više prepreka nema! Radno je vrijeme s korisnicima: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 15:15, a utorkom i četvrtkom od 13:00 do 19:15.