Općina Čepin treća je jedinica lokalne samouprave po broju stanovnika Osječko-baranjskoj županiji, u mjestu Čepin dvije su osnovne škole i rijetki smo koji imaju osam prvih razreda na području općine. Nastava tjelesno zdravstvene kulture odvija se u prostorima (samo bi ih hrabri u 21. stoljeću nazvali sportskim dvoranama) koji nisu primjereni suvremenim potrebama, odnosno propisanom pedagoškom standardu.

Uviđajući nasušnu potrebu za rješavanjem ovog dugogodišnjeg problema općina Čepin izradila je  projektnu dokumentaciju , te je u postupku ishođenja građevinske dozvole. Županija Osječko-baranjska prepoznala je važnost ovog projekta, te je u svom proračunu za 2014.g. predvidjela iznos od 500.000,00 Kn za izradu projektne dokumentacije, obećana nam je potpora i za izgradnju, a Općina se kreditno zadužila kod komercijalne banke i osigurala dodatnih 2.000.000,00 Kn za ovu investiciju, čija je predviđena ukupna vrijednost oko 15 milijuna kuna, kako ova sredstva nisu ni blizu dostatna; po preporuci Županije Općina se obratila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta s namjerom predstavljanja ovog kapitalnog projekta. Nakon mjesec dana stigao je odgovor u kojem nas Ministarstvo (pozivajući se na Zakon o odgoju i obrazovanju) upućuje na našu Županiju, odnosno izvješćuju nas da ne vide potrebu za organiziranjem radnog sastanka.

Pozivamo mještane naše Općine, neka sami izvedu zaključke koliko centralna vlast pokazuje sluha za potrebe lokalne zajednice na istoku Hrvatske gdje su rane iz Domovinskog rata još i oku vidljive.

Mi poručujemo da od nastavno-sportske dvorane ne odustajemo, možda će put do dvorane biti nešto duži bez potpore Vlade RH, te će najveći teret pasti na Osječko-baranjsku županiju, ali će Čepinci dobiti Dvoranu kakva im je potrebna, kakvu zaslužuju.