Danas je u vijećnici Općine Čepin upriličena primopredaja dvaju 3D printera, koje su ravnateljima osnovnih škola uručili Općinski načelnik Dražen Tonkovac i tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, prof.Ivo Grgić. 3D printer za Osnovnu školu Miroslav Krleža u Čepinu preuzela ravnateljica Branka Mack Savanović, a drugi, za Osnovnu školu Vladimir Nazor iz Čepina, ravnatelj Ilija Pavić.

Naime, u sklopu projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2018.“, za Osnovnu školu Miroslava Krleže i Osnovnu školu Vladimir Nazor, kupljena su dva 3D printera. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 34.000,00 kn, od čega je Općina Čepin sufinancirala projekt s 27.000,00 kn, Osječko-baranjska županija s 3.000,00 kn, te Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije s 4.000,00 kn.

Glavni cilj ovog projekta stvaranje je uvjeta za pokretanje Centra tehničke kulture Čepin. Tri specifična cilja projekta su : razvitak i promicanje tehničke kulture među djecom i mladima u općini Čepin, zatim poticanje učenika s područja Općine Čepin za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada, te opremanje i jačanje razvojnih kapaciteta u osnovnim školama s područja općine Čepin.

Predstavnici Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Ivo Grgić i Ante Maras zahvalili su Općini Čepin što je prepoznala važnost ovog projekta, te ravnateljima osnovnih škola, naglasivši kako je ovo jedan jako lijepi primjer suradnje jedinice lokalne samouprave i škola.

Ovom prigodom naglašena je važnost ovakvih projekata koji razvijaju motoričke sposobnosti kod djece svih uzrasta, a gospodin Ante Maras primijetio je kako, iz iskustva, vidi da djeca s oduševljenjem prihvaćaju ovakve ideje.

Podsjećamo da je Općina Čepin u ožujku 2017. godine učinila prvi korak u opremanju škola nabavkom dva stroja za modelarstvo.

Općinski načelnik Dražen Tonkovac također je zahvalio kako Zajednici tehničke kulture Osječko-baranjske županije, tako i ravnateljima – gospođi Branki Mack Savanović i gospodinu Iliji Paviću, te obećao kako će Općina i u budućnosti svakako podržati ovakve projekte.