U okviru projekta Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, koji se provodi u sklopu Vladina Operativnog programa Koherentnost i kohezija 2014. – 2020., na području općine Čepin preko Europskog fonda za regionalni razvoj obnovit će se obje osnovne škole.
Ušteda energije u budućnosti bit će ogromna, a obnovit će se pročelja, stolarija i sve ostalo što je potrebno.

Provedba projekta počela je činom potpisivanja ugovora između Osječko-baranjske županije i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja , a predviđeno trajanje je 18 mjeseci.
Vrijednost radova u OŠ Vladimira Nazora iznosi 4,97 milijuna kuna (udio Osječko-baranjske županije 1,66 milijun kuna), a OŠ Miroslava Krleže 4,4 milijuna kuna (udio Osječko-baranjske županije 1,9 milijun kuna).

Općinski načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac izražava zahvalnost Osječko-baranjskoj županiji na čelu sa županom Ivanom Anušićem na iskazanoj skrbi za čepinske škole. Ovaj primjer ističe se kao pokazatelji dobre i obećavajuće suradnje dvaju jedinica lokalne i regionalne samouprave kako na ovom, tako i na budućim projektima.