Općina Čepin ove je godine uskrsnice podijelila nešto ranije, od 17. do 23. ožujka, radi izvanredne situacije uzrokovane epidemijom COVID-19, i to umirovljenicima čija ukupna primanja po osnovi svih tuzemnih i inozemnih mirovina koje primaju ne prelaze 1.500,00 kn mjesečno, te korisnicima Zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb.

Osim uskrsnica umirovljenicima i korisnicima ZMN koje je osigurala Općina Čepin, Žito grupa osigurala je 80-ak prehrambenih paketa (brašno, šećer, ulje i trajni mesni proizvodi DOBRO), za korisnike ZMN, te još 70-ak paketa za obitelji koje nisu korisnici ZMN, ali su potrebiti, a pakete je obiteljima podijelio Crveni križ Osijek, u suradnji s Općinom Čepin. Vrijednost pojedinog paketa iznosi nešto više od 120 kuna, a podijeljeni su tako da su kućanstva s jednim do tri člana dobila jedan paket, kućanstva s četiri do šest članova dva paketa, kućanstva sa sedam do devet članova tri paketa, kućanstva s deset do dvanaest članova četiri paketa, a pet paketa dobile su obitelji s trinaest i više članova.

Lijepa je ovo gesta i dobar primjer društvene odgovornosti jedne tvrtke. Ovim putem Općina Čepin zahvaljuje Žito grupi što su na ovaj način uljepšali blagdane onima kojima je to najpotrebnije.